حد مجاز نشست ساختمان چقدر است؟

۸ بازديد

هنگامی که خاک زیر فونداسیون تحت بارگذاری قرار می‌گیرد، تغییر شکل خاک رخ می‌دهد که معمولاً به عنوان فشرده شدن خاک یا نشست شناخته می‌شود. انواع نشست‌های خاک زیر فونداسیون شامل نشست متقارن و نشست نامتقارن است. در نشست متقارن، خاک زیر فونداسیون در تمام نقاط یکنواخت است و پی به یکسان نشست می‌کند، در حالی که در نشست نامتقارن، خاک در نقاط مختلف زیر پی به یکسان نیست و پی تحت بار برون محوری قرار می‌گیرد.

وقوع نشست‌های نامتقارن می‌تواند منجر به ترک خوردگی در دیوار، سقف، کج شدن قاب در و پنجره‌ها و حتی کج شدن ساختمان شود. برای جلوگیری از این مشکلات، طراحی صحیح و اجرای دقیق فونداسیون از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین انجام آزمایشات لازم قبل از اجرا می‌تواند کمک کننده در پیشگیری از نشست‌های نامتقارن باشد.

حد مجاز نشست ساختمان

به طور کلی، پیشگیری از نشست‌های فونداسیون از درمان آنها بهتر است، زیرا تعمیر نشست فونداسیون می‌تواند هزینه‌های زیادی را به همراه داشته باشد. بنابراین، انتخاب و طراحی مناسب پی با توجه به خصوصیات خاک محل پروژه و انجام آزمایشات لازم از اهمیت بالایی برخوردار است تا حد مجاز نشست ساختمان را مشخص کرده و از وقوع مشکلات جدی جلوگیری شود.

روش‌هایی که به بهبود افزایش حد مجاز نشست ساختمان کمک می‌کند عبارتند از:

  • نیلینگ
  • ستون شنی
  • میکروپایل
  • اجرای بتن پاششی
  • اختلاط عمیق خاک
  • استفاده از پوشش‌های اپوکسی
  • استفاده از ملات و چسب لاتکس
  • استفاده از ملات و چسب اپوکسی
  • استفاده از بتن‌های مسلح شده با پلیمر
  • استفاده از پوشش‌های پلیمری و سیمانی
  • اجرای پوشش‌های کریستال‌شونده و سیلوکسان
  • تزریق رزین اپوکسی و پلی یورتان در ترک‌ها

برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت آکادمی عمران مراجعه کنید.

انواع سقف اسکلت فولادی

۹ بازديد
سقف‌های اسکلت فولادی یا فلزی، یکی از مهم‌ترین انواع سقف است. در سقف‌های فلزی معمولا از آلیاژهای مس، روی و فولاد استفاده می‌شود. با‌این حال، آلیاژ فولاد به مواد اولیه کمتری نسبت به انواع دیگر نیاز دارد و در عین‌حال مطمئن‌تر است. در نتیجه، برای ساخت و سازهای مدرن و همین‌طور اسکلت‌ها و سقف‌های فلزی از فولاد بیشتر استفاده می‌شود.
از طرفی، به دلیل استحکام بالا و تسریع در روند ساخت‌و‌ساز عناصر فولادی، شاهد روش‌های جدید برای سقف‌هایی از این جنس هستیم. به‌طور کلی، انواع سقف اسکلت فولادی عبارت‌اند از:

عرشه فولادی: مجموعه‌ای از ورق‌های فولادی گالوانیزه هستند که به منظور اجرای سقف و کف در اسکلت فولادی اجرا می‌شود. استفاده از این سیستم با وجود قیمت بالای آن در حال توسعه و گسترش است.
کامپوزیت: سقف کامپوزیت یا مرکب از دیگر انواع سقف اسکلت فولادی است که به دلیل کارایی مرکب فولاد و بتن، از مقاومت بالایی در نیروهای وارده برخوردار است.
کرومیت: این نوع از سقف‌ها به دلیل خود ایستا بودن تیرهای فرعی به شمع بندی نیازی ندارند. به همین علت، سقف‌های کرویت نسبت به سقف تیرچه‌ بلوک، سریع‌‌تر ساخت و اجرا می‌شوند.
روفیکس: نوعی دال مرکب بتنی یا قالب درجا است که برای اجرای سقف‌های مرکب بتنی و دیوارهای یکپارچه از آن استفاده می‌شود.
طاق ضربی: اجرای طاق ضربی در اسکلت‌های فولادی برای پوشاندن تراز کف طبقات و در بناهای تاریخی و فرهنگی بیشتر جنبه زیبایی و معماری دارد. وجود قوسی که به آن طاق گفته می‌شود توانایی تحمل بارهای قائم وارد را دارد، اما در تحمل بارهای جانبی کارآمد نیستند.
البته اجرای روفیکس به دلیل برخی معایب کمتر توصیه می‌شود و اجرای طاق ضربی نیز منسوخ شده است.
برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت آکادمی عمران مراجعه کنید.